Australian Home Features A Modern Aesthetic With Edwardian Roots

It’s a bit exhausting to consider that is an Edwardian home whenever you first lay eyes on the beautiful, sculptural facade. The Brick House is situated in Prahran, Victoria, in Australia and belongs to architect Clare Cousins and her household. Her apply,

A variety of main modifications have been made. A small 1980’s extension was eliminated and one other one was added. The rear of the location now contains a separate storage with a studio above. It was constructed right here to create a way of privateness within the backyard from the neighboring buildings and to include the inside courtyard.

A dramatic, curved glass wall connects the primary dwelling space and the sculptural timber display of the studio.

The dialogue between the indoor and outside areas could be very clean and harmonious and the identical factor goes for the inside areas which talk with one another superbly and typically in shocking methods.

Those lovely curved strains of the facade wall are repeated all through the home in quite a lot of types. The dwelling area, for instance, options an oval space rug, a spherical espresso desk a globe lamp plus a bunch of different trendy parts.

Everything is completely deliberate, right down to the final element. The curved sectional is dealing with the fireside with white-painted bricks that go all of the as much as meet the picket slats on the ceiling.

In the kitchen you’ll find black painted bricks with matching black cupboards and a chic island with seating on one aspect and a marble countertop. Black and white are expertly mixed right here and the robust distinction is softened by the sunshine wooden accents strategically included within the décor.

The kitchen space additionally features a eating area. The desk has a uncooked picket prime and the chairs are beautiful, that includes a easy and stylish design with smooth curved backrests and lovely strains generally. And that slice of wooden sitting on the desk is jut what the room wanted to really feel full.

We talked about the fantastic dialogue between the inside areas and now it’s time to truly present you what that’s all about. The dwelling space, the kitchen and the eating area are all related and there’s this harmonious circulate from one zone to the subsequent.

The TV space and playroom are tucked behind the kitchen. They’re hidden from the primary dwelling space however nonetheless related to this entire zone whereas remaining bodily separated. A very intelligent format certainly.

Then there’s additionally this hidden research adjoining to the dwelling space which permits one to earn a living from home whereas remaining related to the household room.

Although the renovation was in depth, the brand new design nonetheless retains a few of the unique character of the home. The entrance three rooms solely wanted beauty modifications.

They now function spacious bedrooms and this one belongs to the couple’s daughters. Notice that ornate hearth with

Because the unique parts that have been retained had such a wealthy and expressive look, the brand new additions have been stored quite simple, like that cute flooring lamp which may simply go unnoticed.

There’s lots to be admired about the main bedroom as properly. The en-suite rest room is hidden behind a standard white door, has white tiles on the partitions and feels very inviting regardless of the colour palette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *